Belföld

Termőföld alapú jelzáloghitelezést indított az OTP Bank

Az OTP Bank Rt. július közepétől beindítja a termőföld fedezete mellett nyújtott hosszú lejáratú jelzáloghitelezést - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója Budapesten.

Az erről szóló megállapodást a sajtótájékoztató előtt közvetlenül írta alá Benedek Fülöp címzetes államtitkár, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnöke és Csányi Sándor.

A NFA és az OTP Bank közötti megállapodás a legnagyobb hazai bank számára azért fontos, mert ezzel továbbbővítheti a magánszemélyek és vállalkozások részére nyújtott pénzügyi szolgáltatásokat, mivel az ingatlanfedezetek közé bekerül a jövőben a termőföld is.

A megállapodásban az OTP és az NFA vállalta, hogy amennyiben az OTP termőföld fedezete mellett nyújt jelzáloghitelt, akkor a vagyonértékelők személyét arról a listáról fogja kiválasztani, amelyet az NFA pályázat útján állított össze. Kérdésekre válaszolva elmondták: a hónap közepétől két olyan hitelkonstrukciót is indítanak a banknál, részben a lakosság, részben a vállalkozók részére, amelyek a termőföld vásárlását segítik.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik