Belföld

Keddtől mobil a posta

Keddtől – kísérleti jelleggel – kilenc megye 44 kistelepülésén vezeti be mobilszolgálatáta Magyar Posta Rt. - írj a Népszabadság.

A Magyar Posta Rt. eredetileg több mint 200 kisközségben szüntette volna meg az év végéig a gazdaságtalanul működő hivatalait, s ezeket a mobilszolgálattal pótolta volna. Csakhogy az intézkedés elleni tiltakozások nyomán három hónapra felfüggesztette a program bevezetését a posta vezérigazgatója.

Az érintett kilenc megye: Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén.

“Három hónap alatt tovább folytatjuk az egyeztetéseket az érintett önkormányzatokkal, és igyekszünk velük megegyezésre jutni” – mondta nyilatkozta Tomecskó Tamás, a posta szóvivője.

Hozzátette: az érintett, hatszáz lakosúnál kisebb települések önkormányzatai segíthetnek abban, hogy bizonyos postai szolgáltatások továbbra is állandó jelleggel megmaradhassanak ezekben a falvakban. Ha az önkormányzat vállalja, hogy havi tízezer forintos díj ellenében a posta ügynökeként is működik, és biztosít egy felvevőhelyiséget, ahol a leveleket, csomagokat, pénzesutalványokat feladhatják a helybeliek, akkor ezek a szolgáltatások változatlanul megmaradhatnának – mondta Tomecskó Tamás.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik