Belföld

Felgyorsítják az M7-es építését

Az M7-es autópálya dél-balatoni szakasza 2006-ig teljes egészében megépül - jelentette be Bodnár Zoltán, a Magyar Autópálya Rt. elnök-vezérigazgatója.

A Balatonszárszó-Ordacsehi közötti szakaszt már építik, s az elmúlt héten adtak építési engedélyt az Ordacsehi és Balatonkeresztúr közötti 25,7 km hosszú szakaszra. Utóbbinak az építési közbeszerzési pályázata jövő héten jelenik meg a Közbeszerzési Értesítőben, s a szerződést várhatóan szeptember közepén kötik meg.

Bodnár Zoltán vezérigazgató a sajtótájékoztatón elmondta, hogy előbbre hozták a kiviteli tervek készítését, és tárgyalásos közbeszerzési eljárásban megállapodtak az engedélytervek készítőjével, az Út- és Vasúttervező Rt.-vel.

Az évek óta halogatott Zamárdi-Balatonszárszó közötti útszakasz építéséről Bodnár Zoltán elmondta: már megérkezett a kőröshegyi önkormányzat hozzájárulása, így minden valószínűség szerint a Magyar Autópálya Rt. jövő héten megkapja az építési engedélyt erre a szakaszra. Ennek előkészítése még az idén, építése várhatóan jövő tavasszal kezdődik meg, így ez a szakasz átadható lesz 2006-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik