Belföld

Hárskuti János a Budapest Airport vezérigazgatója

admin

2003. 06. 20. 07:46

Hárskuti Jánost nevezte ki a Ferihegyi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Rt. vezérigazgatójának az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (Rt.) igazgatósága.

Az ÁPV Rt. csütörtöki közleménye szerint a vezérigazgató kinevezése július 14-től hatályos. A privatizációs szervezet igazgatósága kinevezte a BA új igazgatóságát és a felügyelő bizottság tagjait.


Az igazgatóság tagjai Kepecs György, Hárskuti János, Fenyővári Noémi, Gönci János, Nagy István, Fülöp János, Kiss László, Farkas Lajos, Turi Ferenc, Egri Tamás és Endrődy Péter lettek. A felügyelő bizottság tagja lett Bálint Tamás, Szénási Pálné, Pető Alfréd, Horváth Adrienn, Polgár László, Killik László, Angelus Róbert, Hortobágyi Éva, Kovács Zoltán, Herter Róbert és Káldy Tamás.


Hidvégi Gábor, a Budapest Airport korábbi vezérigazgatója, június 16-án mondott le posztjáról. Hidvégi Gábor levélben jelentette be lemondását a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt.-nek. Indoklásában a vezérigazgató arra hivatkozott, hogy csak meghatározott időre vállalta a nehéz helyzetben lévő társaság vezetését és úgy vélte, hogy egyéves tevékenysége során szakmai feladatát teljesítette, a továbbiakban a magánszférában kívánja vállalatvezetési tapasztalatait hasznosítani.


Május elején Apró Piroska, a BA igazgatóságának elnöke, valamint Kaposi János, az igazgatóság egy másik tagja is bejelentette lemondását. Apró Piroska lemondását azzal indokolta, hogy nem alakult ki megfelelő együttműködés az igazgatóság és a menedzsment között. A Budapest Airport árbevétele tavaly 26 milliárd forint volt, adózás előtti nyeresége 5 milliárd forintra rúgott.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Demonstrtors gather outside the Parliament to protest against Brexit, waving EU and Union flags and a placard reading 'Brexit Is It Worth It?', London on September 12, 2018. Conservatives MPs opposed to Mrs May's Brexit Plan have met to discuss how and when they could force her to stand down as Prime Minister. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.