Belföld

Hárskuti János a Budapest Airport vezérigazgatója

Hárskuti Jánost nevezte ki a Ferihegyi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Rt. vezérigazgatójának az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (Rt.) igazgatósága.

Az ÁPV Rt. csütörtöki közleménye szerint a vezérigazgató kinevezése július 14-től hatályos. A privatizációs szervezet igazgatósága kinevezte a BA új igazgatóságát és a felügyelő bizottság tagjait.


Az igazgatóság tagjai Kepecs György, Hárskuti János, Fenyővári Noémi, Gönci János, Nagy István, Fülöp János, Kiss László, Farkas Lajos, Turi Ferenc, Egri Tamás és Endrődy Péter lettek. A felügyelő bizottság tagja lett Bálint Tamás, Szénási Pálné, Pető Alfréd, Horváth Adrienn, Polgár László, Killik László, Angelus Róbert, Hortobágyi Éva, Kovács Zoltán, Herter Róbert és Káldy Tamás.


Hidvégi Gábor, a Budapest Airport korábbi vezérigazgatója, június 16-án mondott le posztjáról. Hidvégi Gábor levélben jelentette be lemondását a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt.-nek. Indoklásában a vezérigazgató arra hivatkozott, hogy csak meghatározott időre vállalta a nehéz helyzetben lévő társaság vezetését és úgy vélte, hogy egyéves tevékenysége során szakmai feladatát teljesítette, a továbbiakban a magánszférában kívánja vállalatvezetési tapasztalatait hasznosítani.


Május elején Apró Piroska, a BA igazgatóságának elnöke, valamint Kaposi János, az igazgatóság egy másik tagja is bejelentette lemondását. Apró Piroska lemondását azzal indokolta, hogy nem alakult ki megfelelő együttműködés az igazgatóság és a menedzsment között. A Budapest Airport árbevétele tavaly 26 milliárd forint volt, adózás előtti nyeresége 5 milliárd forintra rúgott.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik