Belföld

Nem az MTK-t, hanem a Ferencvárost adja el Várszegi

Két év után kiszállni készül a Ferencváros focicsapatából Várszegi Gábor - írja a Magyar Hírlap. Korábban másik klubját, az MTK-t árulta a Fotex-vezér, ám most úgy néz ki, hogy részben az utolsó forduló Üllői úti botránya miatt a Fraditól válik meg.

Alaposan megosztotta a futballközvéleményt, amikor a Fotex Rt., 2001 júliusában, négy részletben fizetendő 2,4 milliárd forintért nyolcvanszázalékos többségi tulajdont szerzett a Ferencváros focicsapatát működtető kft.-ben.

A szurkolók egy része megmentőként ünnepelte, és talán most is ünnepli az új tulajdonost, míg a másik tábor jószerivel azóta sem tudta megemészteni, hogy a csapat azé a Fotex-vezér Várszegi Gáboré lett, akinek az MTK-nál is érdekeltsége van. A kettősség persze most, hogy mindkét együttes indulhat valamelyik UEFA által rendezett kupában, kezdett kicsit kínossá válni, sőt szabálytalanná, s néhány hete még arról lehetett hallani: Várszegi eladja az MTK-t.

Aztán véget ért a bajnokság, s minden várakozásra rácáfolva az MTK első lett, a Fradi elbukott az utolsó, DVSC elleni meccsen. Elúszott a ferencvárosiak bajnoki címe, és most elúszni látszik vele a mindent fizető tulajdonos is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik