Belföld

A Karsai Holding elemzi a Pannonplastnál kialakult helyzetet

A Karsai Holding egyelőre nem tervez semmilyen lépést a Pannonplast tulajdonosi körét érintő felügyeleti határozat nyilvánosságra hozatalát követően, a helyzetet azonban elemezni kell - mondta Karsai Béla, a Karsai Holding elnök-vezérigazgatója.

“Elemezni kell a Pannonplastnál kialakult helyzetet” – mondta Karsai Béla kedden, azt követően, hogy a PSZÁF a befolyásszerzés szabályainak megsértése miatt megbírságolta a Pannonplast két másik nagy tulajdonosát a Britton Kft-t és a Pevdi Kft-t. Karsai Béla hangsúlyozta: nem terveznek semmilyen lépést az ügyben, ez ugyanis felügyeleti hatáskör. A Karsai Holding 12,5 százalékot valamivel meghaladó részesedéssel rendelkezik a Pannonplastban. Karsai Béla az április 30-iki éves rendes közgyűlés előtt a két vegyipar cég közötti együttműködés lehetőségét vázolta fel, azonban a tulajdonosok többsége a közgyűlésen leszavazta javaslatait.

A közgyűlési szavazásokkal kapcsolatban állapította meg a felügyelet, hogy a PEVDI Kft., a Kartonpack Rt., valamint a Britton Kft. vonatkozásában az összehangolt magatartás lehetősége vetődött fel a részvényesi jogosultságok gyakorlása szempontjából. A PSZÁF úgy látja, hogy a Pannonplast alapszabályának hatályos rendelkezései szerint a három cég jelenlegi 23,28 százalékos szavazati aránya helyett, csupán 12,5 százalékos befolyás alapján gyakorolhatták volna közgyűlési jogaikat.

A Britton képviselője a közgyűlésen elmondta, hogy a társaságcsoport részt kér a Pannonplast irányításából, amelyben a Pannonplast jelenlegi menedzsmentjét, illetve a Karsai Holdingot tekinti partnerének, de a Karsai Holdinggal a közös operatív irányítást kizártnak tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik