Belföld

Felélte készleteit a honvédség

Június végére derül ki, hogy a működésképtelen honvédelem átalakítását meghirdető haderőreform végül nem merül-e ki a lobbiérdekek miatt mindössze néhány laktanya és alakulat felszámolásában - olvasható a Népszabadságban.

Aligha gondolták a pécsi sorozatvető tüzérek, hogy egyszer azért kell hadgyakorlatot tartaniuk, hogy így bizonyíthassák eszközeik rendszerben tarthatóságát és hatékonyságát. Ekként számol be a Honvédelmi Minisztérium hivatalos orgánuma az alakulat számára ünnepi eseménynek számító május 29-i hadgyakorlatról.

A Katyusák utódaival bemutatkozó tüzérek mellett több csapat is kitelepült az elmúlt hetekben a gyakorlóterekre. Kérdéses azonban, hogy mit érnek a ritkán és korszerűtlen eszközökkel végrehajtott hadgyakorlatok. Csak jelzésképpen: egy tiszt arról panaszkodott, hogy ha a katonáknak nem lennének saját mobiltelefonjaik, akkor a gyakorlatokon kommunikálni sem tudnának egymással – vannak ugyan rádióik, csak éppen használhatatlanok.

Az új rádiók beszerzése már elkezdődött, igaz, a pályázat eredményhirdetésétől majdnem háromnegyed év telt el a szerződés tavaszi aláírásáig.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik