Belföld

Június 16-ától hatályos az új lakástámogatási rendelet

Keddtől már kapható a 43. Magyar Közlöny, amely ismerteti a lakáscélú állami támogatásról szóló új kormányrendeletet.

A kormány május 21-én döntött a lakáscélú állami támogatások módosításáról. A 79/2003. számú kormányrendelet a június 6.-i keltezésű, kedden utcára került 43. Magyar Közlöny ismerteti, s június 16-tól válik hatályossá, azaz ettől a naptól kezdve már az új rendelkezések szerint bírálják el a hitelkérelmeket.

A rendelet szerint lakásvásárlásra, építésre és korszerűsítésre az eddigi 30 millió forint helyett 15 millió forint támogatott jelzáloghitel vehető fel. Használt lakás esetén 6 százalék, új lakás építése, vásárlása esetén 5 százalék lehet a kamatplafon.


E rendelet hatálybalépése előtt benyújtott kölcsönkérelemnek az minősül, amelyhez az igénylő csatolta a használt lakás, valamint használatbavételi engedéllyel rendelkező új lakás vásárlása esetén a földhivatalhoz igazoltan benyújtott adásvételi szerződést, a használatbavételi engedéllyel nem rendelkező lakás megvásárlása esetén az ügyvéd által ellenjegyzett szerződést, lakásépítés, bővítés esetén a jogerős építési engedélyt, és a hitelintézet a kölcsönkérelmet befogadta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik