Belföld

A Raiffeisen lett a Konzumbank privatizációs tanácsadója

admin

2003. 06. 03. 14:27

Hat aspiráns közül a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. került ki győztesen a Konzumbank Rt. privatizációs tanácsadójának kiválasztására kiírt pályázaton.

A Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. nyerte meg azt az egyfordulós nyilvános pályázatot, amelyet a Konzumbank Rt. privatizációs tanácsadójának kiválasztására írt ki a tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank (MFB) megbízásából az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt.

A vagyonkezelő közleményéből kiderül, hogy a pályázati dokumentációt 11 társaság vásárolta meg, közülük hat nyújtott be pályázatot. Ezekből négyet érvénytelennek nyilvánítottak, mert nem feleltek meg a formai és tartalmi követelményeknek (pl. nem tartalmaztak titoktartási nyilatkozatot, nem volt egyértelműen megállapítható a díj- és költségtérítési igény).

Két társaság maradt versenyben, a Raiffeisen és a WestLB Hungaria Bank Rt. A WestLB pályázata az értékelők szerint szakmailag magasabb színvonalú volt, a sajátosságokat figyelembe véve került kidolgozásra. Az értékelési szempontok között legnagyobb súllyal szereplő díj- és költségtérítés tekintetében azonban a Raiffeisen ajánlata kedvezőbb volt, ezért a Raiffeisen összességében némileg magasabb pontszámot ért el.

A Raiffeisen pályázatában a PricewaterhouseCoopers (PwC) Kft., a PwC Ingatlantanácsadó Kft., valamint a Réczicza Ügyvédi Iroda White & Chase LLP működött közre, míg a WestLB pályázatában a Biggeorge’s International Rt., továbbá a Köves & Társai Ügyvédi Iroda Clifford Chance LLP.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.