Belföld

A Raiffeisen lett a Konzumbank privatizációs tanácsadója

Hat aspiráns közül a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. került ki győztesen a Konzumbank Rt. privatizációs tanácsadójának kiválasztására kiírt pályázaton.

A Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. nyerte meg azt az egyfordulós nyilvános pályázatot, amelyet a Konzumbank Rt. privatizációs tanácsadójának kiválasztására írt ki a tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank (MFB) megbízásából az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt.

A vagyonkezelő közleményéből kiderül, hogy a pályázati dokumentációt 11 társaság vásárolta meg, közülük hat nyújtott be pályázatot. Ezekből négyet érvénytelennek nyilvánítottak, mert nem feleltek meg a formai és tartalmi követelményeknek (pl. nem tartalmaztak titoktartási nyilatkozatot, nem volt egyértelműen megállapítható a díj- és költségtérítési igény).

Két társaság maradt versenyben, a Raiffeisen és a WestLB Hungaria Bank Rt. A WestLB pályázata az értékelők szerint szakmailag magasabb színvonalú volt, a sajátosságokat figyelembe véve került kidolgozásra. Az értékelési szempontok között legnagyobb súllyal szereplő díj- és költségtérítés tekintetében azonban a Raiffeisen ajánlata kedvezőbb volt, ezért a Raiffeisen összességében némileg magasabb pontszámot ért el.

A Raiffeisen pályázatában a PricewaterhouseCoopers (PwC) Kft., a PwC Ingatlantanácsadó Kft., valamint a Réczicza Ügyvédi Iroda White & Chase LLP működött közre, míg a WestLB pályázatában a Biggeorge’s International Rt., továbbá a Köves & Társai Ügyvédi Iroda Clifford Chance LLP.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik