Belföld

Ivóvízprogram 111 milliárd forintért

Az ivóvíz minőségének javítására a kormány 111 milliárd forintot fordít az elkövetkező években - mondta Kis Zoltán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Szavai szerint 2006-ig el kell érni, hogy egészséges ivóvízhez jusson az a 2,7 millió ember is, aki magas nitrit- és arzéntartalmú vizet kénytelen fogyasztani most, a víztisztító művek elavultsága miatt.

Az államtitkár jelezte, hogy a fejlesztésekhez az állami költségvetésen kívül európai uniós forrásokat is várnak. Kökény Mihály, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium politikai államtitkára emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Környezetvédelmi Program (NKP) folytatásáról hamarosan tárgyal az Országgyűlés.

Az államtitkár üdvözölte azt a szándékot, hogy a hat évre szóló stratégia környezet-egészségügyi akcióprogramot is tartalmaz és ezen kívül számos egyéb megközelítésből keres megoldást a gondokra. Szerinte a programban jól jelenik meg a fenntartható fejlődés komplex szempontrendszere, hiszen az egészségügyön kívül a dokumentumban foglaltak szociális és gazdasági szemléletet is tükröznek.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik