Belföld

Csütörtökig adható le a diákhitelek igénylése

Már csak három napjuk van diákhitel igénylésük leadására azoknak, akik ebben a tanulmányi félévben eddig még nem éltek ezzel a lehetőséggel, de nem szeretnék végérvényesen elveszíteni az e félévre járó hitelüket.

Aki 2003. május 15-ig még leadja az igénylését, és jogosulttá válik, az a félév utolsó kifizetési napján, 2003. június 15-én – a visszamenőleges kifizetés miatt – akár 125 ezer forinthoz is hozzájuthat – tudatta Őri András, a Diákhitel Központi kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Aki viszont május 15-e után adja le az igénylését, azt már csak a következő tanévre lehet figyelembe venni, így a hallgató egyszer és mindenkorra elesik a 2002/2003 tanév tavaszi félévére felvehető diákhitelétől.

A diákhitelt minden, akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben (ÁIFSZ), egyetemi-főiskolai alapképzésben és kiegészítő alapképzésben (nappali, esti, vagy levelező tagozaton, illetve a távoktatásos képzési formában) beiratkozott hallgatóként résztvevő, 35 év alatti magyar állampolgár igényelheti.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik