Belföld

Jól halad a taszári polgári terminál építése

A terveknek megfelelően, jó ütemben haladnak Taszáron a Kapos Bázis Repülőtéren épülő polgári terminál munkálatai. Ezt állapították meg a beruházásban 45 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező Somogy Megyei Önkormányzat vezetői a helyszíni bejáráson, szerdán.

„Az arab önkéntesek kiképzése nem indokolta sem azt, hogy a taszári polgári terminál építése lekerüljön a napirendről, sem a munkálatokat leállítását, vagy lassítását” – hangsúlyozta a közgyűlés elnöke.

Közölte: egy nap késést sem szenvedett az építkezés, a terminál épületét várhatóan ez év augusztus végén átadják. A berendezésére azonban még nincsenek meg a pénzügyi feltételek, ezért erre egy későbbi időpontban kerül sor. Beszámolója szerint a polgári terminál ideális feltételeket biztosít az utasok fogadására és a velük kapcsolatba kerülő hatóságok, az infrastruktúrára számára.

Szavai szerint a beruházás befejezése összefügg azzal, hogy mikor lesz meg a hiányzó összeg. Ezzel azonban nem szabad sokat várni, mert verseny van a régióban is a regionális repülőtéri funkcióért – fűzte hozzá.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik