Belföld

A negyedik próbálkozásra 16 érvényes MTV-elnöki pályázat érkezett

Húszan nyújtottak be pályázatot a hétfő déli határidőig a Magyar Televízió (MTV) Rt. elnöki tisztségére; a jelentkezések közül 16 volt alakilag érvényes. Ezt Czeglédi László, az MTV Rt. közalapítványi kuratóriumának elnöke szerdán közölte az MTI érdeklődésére a testület ülését követően.

Mendreczky Károly MTV-elnök tavaly nyári lemondása óta a mostani a negyedik pályázat. Első alkalommal – tavaly szeptember 30-án – a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökség Baló Györgyöt terjesztette a civil szervezetek képviselőit is magában foglaló nagykuratórium elé, ám az az indítványt elvetette.

A következő két kiírás esetében egyetlen pályázó sem kapta meg a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatást a kuratóriumi elnökségben tavaly december 5-én, illetve ez év március 27-én.

A március 29-én közzétett kiírás szerint a pályázatok elnökségi elbírálásának határideje május 27-e; az eddigi gyakorlat szerint az elnökségi javaslattétel napjára hívják össze a döntés meghozatalára jogosult nagykuratóriumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik