Belföld

Felrobbant egy fegyverraktár Bagdadban

Iraki polgári személyek bizonyosan súlyosan megsebesültek annak a robbanássorozatnak a következtében, amely szombat reggel történt egy fegyverraktárban, Bagdad déli részén.

Helyi lakosok szerint legalább öt ember életét vesztette annak a robbanássorozatnak a következtében, amely szombat reggel történt egy fegyverraktárban, Bagdad déli részén. Korábban valaki 14 ember haláláról beszélt a CNN amerikai hírtelevízió riporterének.

A külvárosi helyszínen egy sebesült férfi a Reuters hírügynökség tudósítójának azt mondta, hogy az övékével szomszédos házban, amely kiégett, négy nő és egy gyermek lelte halálát. Többen bizonyosan súlyosan megsebesültek, miután embereket temettek maguk alá a robbanások nyomán összeomló közeli házak. A szerencsétlenség miatt a környéken pánik tört ki.

Helyszíni tudósításában a CNN a romok alatt rekedtek mozgásáról adott nehezen kivehető képeket. Riporterének ugyanakkor helyiek azt mondták, hogy 14 embert megölt egy elszabadult rakéta, amely a házukba csapódott.
A raktárban – amelyet a korábbi jelentések szerint támadás ért reggel – az irakiaktól elkobzott fegyvereket halmozták fel a Bagdadot 17 napja megszálló amerikai erők. Az érintett Szaafaraníja külvárosba igyekvő amerikai alakulatokat a Reuters tudomása szerint feldühödött irakiak kövekkel dobálták meg.

Az első jelentések arról szóltak, hogy ismeretlen támadók világítórakétákat lőttek be a fegyverraktárba, s a robbanások következtében egy amerikai katona is könnyebben megsebesült.
A legelső detonációt – amelyet helyi idő szerint reggel nyolc óra után észleltek az iraki főváros központjában – több mint egy órán át újabb robbanások követték.

A központban álló Palestine szállodánál szolgáló amerikai katonák kezdetben azzal nyugtatták az újságírókat, hogy fegyverkészletek szándékos, ellenőrzött felrobbantása zajlik. Csak később közölték, hogy támadást hajtottak végre a raktár ellen. A robbanások füstje a központból alig volt látható az iraki fővárost beborító homokvihar miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik