Belföld

A konkurensek miatt csökkent a Prozac-gyártó profitja

Az Eli Lilly and Co. amerikai gyógyszergyártó cég bejelentette, hogy az elbocsátásokkal és bizonyos eszközeinek leírásával kapcsolatos tartalékolási kötelezettségei miatt az idei esztendő első negyedében csökkent az eredménye.

Az idei első negyedév eredménye 407 millió dollár, részvényenként 38 cent; a tavalyi számok 629 millió dollár, illetve 58 cent voltak. Az egyszeri tételek figyelmen kívül hagyásával az Eli Lilly részvényeként 61 cent eredményt ért el.

Elemzők előzetesen 56-59 centes eredményre számítottak, előrejelzéseik átlaga – a Thomson First Call adatai szerint – 58 cent volt. A társaság már januárban arra figyelmeztette befektetőit, hogy negyedéves eredménye nemigen lesz magasabb a 2002-es évi adatnál.

A Lilly számos új gyógyszer piacra dobásával próbálja meg ellensúlyozni vezető termékének, az antidepresszáns Prozacnak – az olcsóbb generikus versenytársak megjelenését követő – piacvesztését; ezek közül néhány – gyártási problémák miatt – késedelmet szenvedett az amerikai engedélyezési eljárásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik