Belföld

Új alapot indít a Budapest Alapkezelő

A Budapest Alapkezelő (BA) új formával bővíti a Budapest Befektetési Alapok családját. Az új tag a Budapest Ingatlan Alapok Alapja (BIAA) a BA többi befektetési formájához hasonlóan nyíltvégű, nyilvános kibocsátású értékpapíralap.

A BIAA célja, hogy a hazai ingatlanpiaci befektetéseket elérhetővé tegye a Budapest Bank ügyfelei számára. A Budapest Ingatlan Alapok Alapja vagyonát nem közvetlenül ingatlanokban köti le, hanem hazai ingatlanalapok befektetési jegyein keresztül tervezi kihasználni a dinamikusan fejlődő magyar ingatlanpiac lehetőségeit.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2003. április 16-án hagyta jóvá a BIAA hivatalos tájékoztatóját. A jegyzést követően várhatóan május közepétől lesz elérhető az új alap a Budapest Bank teljes hálózatában.

A Budapest Alapkezelő Rt. 1992-ben alakult a Budapest Bank-csoport tagjaként. A General Electric pénzügyi szolgáltatójának tulajdonában lévő Budapest Bank áll tehát a Budapest Alapkezelő Rt. hátterében.

A BA a hazai befektetési alap piac egyik meghatározó szereplője, piaci részarányát tekintve a második legnagyobb alapkezelő társaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik