Belföld

A Network Associates 215 millió dolláros bevételről számolt be az első negyedévben

A Network Associates a 2003 március 31-ével lezárult első negyedévben 215,2 millió dolláros konszolidált nettó bevételt ért el. A cég, amely 2002 mindegyik negyedévét nyereséggel zárta, 2003 első negyedévéről 3,7 millió dollár nettó veszteséget jelentett, ami részvényenként 0,02 dollár.

A Network Associates 215 millió dolláros bevételről számolt be az első negyedévben

A Network Associates a 2003 március 31-ével lezárult első negyedévben 215,2 millió dolláros konszolidált nettó bevételt ért el. A cég, amely 2002 mindegyik negyedévét nyereséggel zárta, 2003 első negyedévéről 3,7 millió dollár nettó veszteséget jelentett, ami részvényenként 0,02 dollár. Az első negyedévben a pro forma nettó nyereség 21,2 millió dollár volt, ami 11 dollárcent részvényenként. A pro forma nettó eredmény nem tartalmazza a cég átváltható adóssága után fizetett kamatok költségét, az amortizációs költségeket, az alkalmazottak részvényvásárlási opcióhoz kapcsolódó kompenzációs díjakat, a zérókuponos adósságállományt és más egyszeri díjakat. A Network Associates 2003 első negyedévét összesen 916 millió dollár értékű készpénzzel és könnyen értékesíthető értékpapírral birtokában végezte. A cég a negyedév során körülbelül 358 millió dollárnyi zérókuponos átváltható adósságállományt vásárolt vissza, hozzávetőleg 177 millió dolláros költséggel.

“Néhány tevékenységi területünkön váratlan nehézségek nehezítették első negyedéves munkánkat, de ezeket nagyon komolyan vesszük, és le is fogjuk győzni – jelentette ki George Samenuk, a Network Associates elnöke és vezérigazgatója. “Eközben azonban megtettük azokat a lépéseket is, amelyek a Network Associates-t a következő növekedési szakasz szükségleteinek megfelelően pozícionálják. Több mint huszonötféle új terméket szállítunk az idén, az IntruVert és az Entercept folyamatban lévő akvizíciójával pedig tovább fejlesztjük azt a technológiai platformot, amely képes következő generációs behatolás-védelmet nyújtani ügyfeleinknek.”

A Network Associates 2003 második negyedévére 215-220 millió dolláros nettó bevételt tervez. Pro forma alapon a cég a második negyedévre részvényenként 0,09-0,11 dollár nettó nyereséget vár. A teljes 2003-as naptári évre a cég 930-950 millió dolláros nettó bevételt tervez, amely részvényenként 0,60-0,65 dolláros pro forma nettó eredményt jelent.


A kaliforniai központú Network Associates Inc. a hálózati biztonságtechnikai és hozzáférhetőségi megoldások vezető szállítója. A Network Associates három termékcsoportból áll. Ezek: a McAfee Security, amely világszínvonalú vírusirtó és biztonságtechnikai termékeket szállít, a Sniffer, amely a hálózati hozzáférhetőség és rendszerbiztonság területén vezető, valamint a Magic Solutions, amely az innovatív szolgáltatás-menedzsment megoldásokban vezető. További információért látogasson el a http://www.networkassociates.com/ címre!

A Network Associates termékei régóta ismertek és használatosak Magyarországon. 2000 óta a Network Associates képviseleti irodát tart fenn hazánkban.


PR ügynökség:



Szezám Kommunikációs Kft.
Ügyvezető: dr. Szekfű András
Tel: 438-0650
Fax: 315-1983
szezam@szezam.hu
www.szezam.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik