Belföld

Szájer József: “pazarló, közpénzekből folytatott dilettáns kampány”

Fidesz szerint a szocialisták "pazarló, közpénzekből folytatott dilettáns kampánya vezetett oda, hogy Magyarország produkálta a legalacsonyabb népszavazási részvételi arányt az uniós csatlakozás kapcsán az elmúlt 30 évben".

Szájer József alelnök a Fidesznek a szombati EU-népszavazás estéjén, Budapesten tartott rendezvényén a részvételi adatok ismeretében újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a hozzá nem értő kormányzati magatartással sikerült elrontani az uniós népszavazással kapcsolatos korábbi hangulatot. A politikus azt a következtetést vonta le, hogy a kabinet alkalmatlannak bizonyult az uniós csatlakozás e folyamatának lebonyolítására.

A Fidesz helyesebbnek tartotta volna, ha a kormány a rendelkezésére álló forrásokat a polgárok informálására fordítja és nem arról kommunikál, többek között, hogy vajon az integrációt követően lehet-e majd Bécsben cukrászdát nyitni. Szájer József kitért arra is, hogy a Fidesz a népszavazás előtt párbeszédet folytatott. Ezzel szemben – mint mondta – a kormányzat megosztotta az országot “igenekre és nemekre”, ahelyett, hogy a részvételre buzdított volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik