Belföld

Nyugtalanság és lövöldözés Bagdadban

Lövöldözés robbant ki szombaton késő délután Bagdad belvárosában. Amerikai tengerészgyalogosok közölték, hogy húsz iraki fegyverest öltek meg.

Hírügynökségi jelentések szerint a Tigris folyó mentén végig hallani lehetett a mintegy húsz percen át tartó lövöldözést. A harcokba a nehéztüzérség is bekapcsolódott, és szemtanúk szerint amerikai harckocsik a folyón túli területeket is lőtték.

Amerikai források arról számoltak be, hogy a folyó nyugati partján hat bunkerből nyitottak tüzet az amerikai katonákra. Az idézett forrás 15-20-ra becsülte a támadók számát és, mint közölte, mindet megölték.

Egy amerikai tengerészgyalogost, aki egy kórháznál teljesített őrszolgálatot, agyonlőtt egy polgári ruhába öltözött iraki.

Közben az amerikaiak és az irakiak megegyeztek abban, hogy közös járőrszolgálatot teljesítenek az iraki fővárosban. Mohammed Zaki iraki rendőrezredes közölte, hogy a közös járőrözés egy-két napon belül elkezdődik. A megállapodást amerikai részről is megerősítették, anélkül, hogy a kezdetét megjelölték volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik