Belföld

Medgyessy emlékezik és gratulál

Megszületett az új magyar európai köztársaság – fogalmazott Medgyessy Péter miniszterelnök, hozzátéve, hogy nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik nem érhették meg ezt a napot.

A miniszterelnök a Millenáris Parkban elmondott beszédében név szerint emlékezett meg Bibó Istvánról, Solt Ottiliáról, Nagy Imréről és Antall Józsefről.

Medgyessy Péter így folytatta: „Évezredes álmunk válik valóra, nehéz és küzdelmes évtizedet zártunk le, de most már elmondhatjuk: megérte. A köztársaság miniszterelnökeként szeretnék köszönetet mondani minden polgártársamnak és gratulálok! Ünnepeljen mindenki, mert van ok az ünneplésre! Ne érezzék magukat vesztesnek azok sem, akik ma nemmel szavaztak, komolyan vesszük aggodalmaikat, és azon leszünk, hogy bebizonyítsuk, nincs okuk a félelemre.”

A miniszterelnök kiemelte, hogy a csatlakozás nem válhatott volna valóra nemzeti konszenzus nélkül, és olimpiai győzelemhez hasonlította a szombati eredményeket, melyet ugyanúgy mindenki a magáénak érez, mint az EU-támogatók szombati sikerét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik