Belföld

Kampánycsendsértés Kaposvárott és a Józsefvárosban

Az Országos Választási Iroda (OVI) közleménye szerint kampánycsendet sértett az a három ember, akik Kaposvárott az EU-csatlakozás ellen felszólító plakátokat ragasztott ki a város több pontján.

Az intézkedő rendőr elfogta a három embert, és ezután a Területi Választási Bizottság a rendelkezésre bocsátott bizonyítékok és a rendőri jelentés alapján megállapította a kampánycsend megsértését.

Kampánycsend megsértéséről tett bejelentést egy józsefvárosi (Budapest VIII. kerületében lakó) választópolgár is, aki szerint postaládájában 2003. április 12-én reggel EU-csatlakozás elleni szórólapot talált.

Egy másik józsefvárosi esetről is beszámolt az OVI. A
kampánycsend megsértéséről tett bejelentést egy – az előzőtől függetlenül jelentkező – választópolgár. A bejelentő tájékoztatta a választási iroda munkatársait, hogy a lakóházukban lévő két lépcsőházban több lakás elé a szavazással összefüggő, sokszorosított írást helyeztek el április 12-én. Bejelentéséhez csatolta ennek 5 példányát.

A Helyi Választási Iroda mindkét VIII. kerületi esetben a bejelentésről felvett jegyzőkönyvet és mellékleteit a Fővárosi Választási Iroda vezetőjének továbbította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik