Belföld

A Toyota érdeklődik a román Daewoo iránt?

A román Privatizációs Hatóságnak új beruházót kell találnia az eddig koreai érdekeltségű, craiovai Daewoo üzemek átvételére, a Toyota pedig érdeklődést mutatott a gépkocsigyártó cég iránt - nyilatkozta kedden, sajtótájékoztatón Ovidiu Muşetescu privatizációs miniszter.

Muşetescu Dél-Koreában nemrégiben tett látogatása idején megbeszélést folytatott a szöuli vezetés, a craiovai Daewoo üzemek hitelezőinek és a Toyota Tsuho Corporation képviselőivel, akikkel a Daewoo Motor Co. Ltd., a craiovai üzemek fő részvényesének átszervezése utáni helyzetre keresett megoldást. Minderről a marosvásárhelyi Népújság számolt be.

„Más beruházót kell keresnünk a hazai Daewoo üzemek átvételére. A Toyota érdeklődést mutatott a cég iránt” – mondta a privatizációs miniszter. Hozzátette: a craiovai cég nem képes egyedül megmaradni a versenyszférában, ahol olyan társaságok küzdenek a piacért, mint a Toyota, az Audi, vagy a Volkswagen. A Toyota egy küldöttsége a következő időszakban Romániába érkezik, a program szerint pedig Craiovára is ellátogatnak.

Forrás: Romániai Sajtófigyelő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik