Belföld

Irány a sztráda!

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. tervei szerint az idén 8,5 milliárd forintot fordítanak az állami sztrádák felújítására és fenntartására - írja a Világgazdaság.

A program forrásául a díjbevételek szolgálnak. A munkák eredményeként az év végére a burkolatok sehol sem lesznek tízévesnél öregebbek.

A nem díjas szakaszok üzemeltetésére és fenntartására a költsévegtés biztosít forrást. Ez az idén 6,2 milliárd forint. A társaság folyamatosan írja ki a pályázatokat, illetve a közbeszerzéseket. A szerdán megjelent Közbeszerzési Étesítőben hét nyílt eljárást hirdettek meg.

Az rt. az idén nyolcéves sztrádafelújítási és -fenntartási programjának harmadik évéhez érkezett – mondta Béni Gyönygyi szóvivő. A cég kezelésében lévő gyorsforgalmi utak – az M0-s az M1-es, az M3-as, az M5-ös M0-son belüli része, valamint az M7-es – különböző korú és minőségű szakaszait egységes műszaki és szolgáltatási színvonalra hozzák.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.