Belföld

4 ezer munkahelyet leépít a SAS

A SAS skandináv légitársasági csoport csütörtökön közölte, hogy 4 ezer munkahelyének leépítését vette tervbe, s ennek révén 6-8 milliárd svéd koronát szeretne megtakarítani, a kiadások mintegy 30 százalékát.

A leépítés az alkalmazotti létszám 13 százaléka, végrehajtására 2004. végéig kerülne sor és minden munkakört érintene. A döntést versenyképességük javításának szükségességével indokolták, hogy olcsóbbá tett tarifáikkal egyre többen utazzanak velük. A társaság egyes szakszervezetei még nem egyeztek bele a leépítésbe, de a nagy többség már elfogadta, beleértve azt is, hogy a repülési órák alkalmazottankénti átlagos száma növekszik – jelentette az AP hírügynökség.


Tavaly már két alkalommal jelentett be a többnemzetiségű
légitársaság létszámcsökkentést, egyszer 3500, később 2700 munkahely megszüntetését helyezték kilátásba. A múlt évet a SAS csoport 132 millió korona veszteséggel zárta. A csoport tagjai a Scandinavian Airlines (az üzleti forgalom kétharmada), a Spanair, az Air Botnia, valamint a Braathens és a Wideroe légiközlekedési társaságok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik