Belföld

Sokkal több pénzre lenne szüksége a Rádió C-nek az életbenmaradáshoz

Messze nem biztosítja a Rádió C fennmaradását a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) romaügyi államtitkársága által ígért hatmillió forintos gyorssegély - közölte az MTI-vel szerdán Kerényi György főszerkesztő.

Hozzátette: először tavaly szeptemberben kértek támogatást az államtitkárságtól, amelynek ígéretét december közepe óta bírják. A támogatás elmaradása miatt több pályázaton nem tudtak részt venni. A főszerkesztő közlése szerint a MeH-től kapott forrásból fizették volna ki a Rádió C köztartozásait, ami előfeltétele lett volna annak, hogy pályázhassanak.

Kerényi György arról is tájékoztatott, hogy az ígért 6 millió forint megegyezik az utóbbi két hónapban fizetés nélkül maradt munkatársak egyhavi bérével. Emlékeztetett arra, hogy az adó 50-55 millió forintos adósságot halmozott fel. – Az év hátralévő részére 80 milliós kiadásokkal és 60 milliós prognosztizálható bevétellel számolunk – mondta a főszerkesztő. Úgy nyilatkozott: a Rádió C sorsának hosszú távú, megnyugtató rendezéséhez mintegy 70 millió forintra lenne szükség.

Ajánlott videó