Belföld

Sikeres részvénykibocsátás – megmenekült a France Télécom

Sikeresnek bizonyult a France Télécom új részvénykibocsátása. A francia távközlési óriásvállalat részvényeseinek 97 százaléka vett részt a számukra 15 milliárd euró értékben kibocsátott részvények felvásárlásában.

A nem részvényesek számára fenntartott hányad tíz százalékát, mintegy 40 millió darab részvényt, csütörtökön adják át a súlyosan eladósodott társaság 21 bankból álló konzorciumának. A France Télécom 56,5 százalékos tulajdonosa, a francia állam teljes egészében aláírta saját 9,0 milliárd eurós részesedését a kibocsátásból, nagymértékben elősegítve ezzel a társaság életképességébe vetett befektetői bizalom megszilárdulását.

A kibocsátás sikerességének legjobb mércéje a részvényesek számára el nem különített csomag szabadpiaci fogadtatása lesz csütörtökön. A jelenlegi árfolyam alapján a felkínált mennyiség nem valószínű, hogy fedezi majd a keresletet. A kibocsátást eredetileg 14,50 eurón hirdették meg. A részvényesek számára elkülönített hányadból fel nem vett részvények újonnan meghatározott árfolyamon, legfeljebb 25,69 euróért kerülnek majd elosztásra. A részvény árfolyama a tőkeemelés múlt havi bejelentése óta húsz százalékkal emelkedett, ezzel együtt 24 százalékkal áll az év eleji szintje felett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik