Belföld

Az OTP tavalyi nyereségéből bevásárolna a Balkánon

Valószínűleg akvizíciós tervei miatt nem tervez osztalékfizetést az OTP Bank 2002-es, 42,47 milliárd forint nem konszolidált mérleg szerinti auditált eredményéből.

A Magyar Tőkepiacban megjelentek szerint a bank igazgatósága 2002-res eredményéből nem javasol osztalékfizetést az április 25-ére összehívott közgyűlésen a tulajdonoknak. A döntés mögött az OTP Bank akvizíciós tervei rejlenek. 2003. április 10-én jár le az a határidő, amikor az érdeklődőknek kötelezően be kell nyújtaniuk privatizációs pályázatukat a bolgár DSK bankra.


Megvennék a legnagyobb bolgár bankot


Az OTP Bank már január 27-én továbbította nem kötelező érvényű ajánlatát a bank állami tulajdonának képviseletét ellátó tanácsadó céghez. A DSK Bank a legnagyobb bolgár pénzintézet, a lakossági piacon 50 százalékos részesedéssel rendelkezik, hétmillió betétszámlát kezel, mérlegfőösszege 680 millió dollárral egyenértékű.


Biztosítókat alapítottak Szlovákiában


Az OTP Bank 2001 végén vásárolta meg a szlovák Investicná a
Rozvojová Bankát (IRB), az azóta OTP Banka Slovensko nevű szlovák pénzintézetet. Azóta lízingcéget és biztosítóján, az OTP-Garancián keresztül két biztosító társaságot is alapított Szlovákiában.


Szerbiai és romániai befektetési célok


2003 márciusában egy újvidéki lap közzétette értesülését, miszerint az OTP Bank érdeklődik a Novosadanska Banka privatizációja iránt is. Az OTP érdeklődik a Banca Romamesca iránt miután a Banca Comerciala Romana SA privatizációs pályázatát elhalasztották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik