Belföld

Szlovákiai befektető Hollóházán?

Három évvel a felszámolás megkezdése után gazdára találhat a kisebbik hollóházi porcelángyártó cég – értesült a Népszabadság.

“Valóban érkezett a százmilliós nagyságrendű adósságot felhalmozó Hutschenreuther Hungária Kft. megvásárlására egy olyan ajánlat, amelyet a felszámoló és a hitelezők is megfelelőnek tartanak” – erősítette meg a Népszabadság információit a kft. felszámolóbiztosa, Dávid Pál.

Ha a porcelániparban érdekelt, szlovákiai székhelyű szakmai befektető tartja ajánlatát, akár néhány héten belül megköthetik az üzletet. A vételár elég lenne arra, hogy kifizessék a dolgozók elmaradt juttatásait és a kft. az állammal szembeni adósságait.

Ha most sikerül eladni a kft. gyárát, akkor Hollóházán új elhelyezkedési lehetőségek nyílnának meg, ami azért is fontos, mert a Hollóházi Porcelán Rt. az idén jelentős létszámleépítésre kényszerült. Az új álláslehetőségekkel ráadásul olyanok élhetnének, akik porcelánipari szakképesítésükkel a környéken nem tudnak máshol elhelyezkedni (és éppen a kft.-től kerültek az utcára).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik