Belföld

Már a CIB és a K&H is finanszírozza a Diákhitel Rt.-t

admin

2003. 04. 08. 18:07

A CIB Bank Rt. valamint a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) Rt. lettek a nyertesei a Diákhitel Központ (DK) Rt. tevékenységének finanszírozására márciusban kiírt pályázatoknak - mondta az MTI-ECO-nak Őry András, a DK kommunikációs igazgatója.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által márciusban
közzétett egyik pályázati felhívás legfeljebb 7,5 milliárd forint összegű, 2003. december 15-én lejáró hitel felvételét célozta, változó kamat (3 havi BUBOR +/- kamatfelár) mellett, s ajánlatot minimum 2,5 milliárd forintos keretösszegre lehetett adni. E finanszírozási lehetőséget a CIB Bank és a K&H Bank nyerte el.

A másik pályázat egy 6 milliárd forintos, egyéves lejáratú, újrafeltöltődő (revolving) jellegű, készenléti (stand-by) hitelkeret biztosítására szólt, ajánlatot ez esetben csak a teljes összegre lehetett tenni. A kamat itt is változó (egyhavi BUBOR +/- kamatfelár). Ennek a nyertese a CIB Bank lett.

A kamatfelár mértékét a DK a további forrásbevonások érdekeire hivatkozva nem kívánta nyilvánosságra hozni. A hitel biztosítékát mindkét hitelnél az állam készfizető kezessége jelenti. A DK-t a múlt évig a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. finanszírozta, amely ez év szeptemberéig 50 milliárd forintos hitelkerettel áll a társaság rendelkezésére. A DK az idén már a tőkepiacról, nyilvános pályáztatással is vont be forrást.

Januárban 1,8 milliárd, februárban további 5 milliárd forintot, a hitel folyósítója mindkét esetben a Postabank Rt. A Diákhitel Központ a hallgatói hitelkonstrukció 2001. szeptemberi indulása óta 32,1 milliárd forint összegű hitelt
folyósított.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.