Belföld

Az iraki háború gondot okoz a magyar idegenforgalomnak

A Magyar Turizmus Rt. (MT Rt.) elsősorban a belföldi turizmus élénkítésével és egyes célországok forgalmának erősítésével kívánja ellensúlyozni az iraki háború okozta nehézségeket.

Tompa Sándor, az Országgyűlés Idegenforgalmi Bizottsága szocialista alelnöke a testület keddi üléséről az MTI-nek elmondta: a statisztikai adatok szerint az idei év első két hónapjában mérséklődött a Magyarországra érkező vendégforgalom növekedése.

Az alelnök kijelentette: ma már sokkal bizakodóbb a hangulat az iraki háború befejezését illetően. A Magyar Turizmus Rt. képviselője arról tájékoztatta a bizottságot, hogy a forgalomcsökkenés enyhítésére az idén nagyobb hangsúlyt kap a német, valamint az olasz piac, illetve azok a Magyarország számára fontos, úgynevezett küldőországok, amelyekből nem csak repülővel lehet ideérkezni.

Tompa Sándor elmondta: a képviselők egyetértettek abban, hogy Magyarországnak nem szabad elhanyagolnia a kelet-európai piacokat sem. Kiemelte a lengyel, valamint az orosz forgalmat. Az atípusos tüdőgyulladással kapcsolatban a képviselő kijelentette: az MT Rt. szerint Magyarországon nem jelentős a betegség által veszélyeztetett régióból származó forgalom, így a betegség veszélye miatt elhalasztott utazások nem okoznak különösebb visszaesést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik