Belföld

Fogyókúrán a McDonald’s

Pénzügyi eredményei romlásának megállítására a világ vezető gyorsétkeztető vállalata, az amerikai McDonald"s közölte: visszafogja beruházásait, csökkenő számban nyitja éttermeit: a meglévő mintegy 13 ezer az idén körülbelül 960 egységgel egészül ki, de közben bezárásokra is sor kerül.

A vállalat intézkedései dacára idén még 1,2 milliárd dollár értékű befektetést tervez, az összeg azonban a tavalyinál 800 millió, a tervezettnél 700 millióval kisebb – jelentette az AP hírügynökség. Az Egyesült Államokban meghirdették a “kisebb kínálat, de az legyen jobb” programját is. A meglévő éttermek értékesítési munkájának javítására koncentrálnak, s nem újabb éttermek létesítésére – közölte Jim Cantalupo vezérigazgató.


Bejelentette, hogy a tervezettnél több, összesen 719 éttermük
bezárását határozták el. Pénzügyi kérdésekkel kapcsolatban közölte: az idén 300 és 700 millió dollár közötti adósság törlesztését tűzték célul, 2005-ig pedig az eladások évi 3-5 százalékos növelését. Az új koncepció hírét a Wall Street befektetői nagy örömmel fogadták, az éttermi cég részvénye erőteljesen drágulni kezdett a New York-i tőzsdén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik