Belföld

Arat a Tesco

A magyarországi Tesco Globál Áruházak Rt. folyamatos növekedésről számolt be 2002-re vonatkozóan; a nettó forgalom 26%-kal 236,8 milliárd forintra emelkedett a 2001-ben realizált 187,6 milliárd forint nettó forgalomról.

A Tesco több mint 2.000 munkahelyet teremtett az elmúlt évben öt új áruház megnyitásának köszönhetően Budapesten a Pesti úton, Zalaegerszegen, Esztergomban, Baján és Hódmezővásárhelyen. Mindezek eredményeképpen a Tesco az ország 17 megyéjében van jelen.

Az eredményekhez Paul Kennedy, a Tesco magyarországi vezérigazgatója a következőket fűzte hozzá: „Az előző év egy igazi előrelépés volt a vállalat életében. A több mint 12.000 magyar munkavállalóval, közel 1.500 hazai beszállítóval és a túlnyomórészt magyar vezetőséggel a Tesco áruházak legfőbb célja a magyar vásárlók kiszolgálása.

Az anyacég is kedden tette közzé 2002-es eredményeit. Az elemzők várakozásait is meghaladó profitot jelentett Nagy-Britannia legnagyobb élelmiszer-kereskedelmi lánca, a Tesco Plc. Az adók, amortizáció és rendkívüli tételek előtti nyeresége 1,4 milliárd fontra nőtt a tavalyelőtti 1,22 milliárdról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik