Belföld

Sörről borra váltanak a németek

admin

2003. 04. 07. 11:27

A sör, a németek évszázadokon át legnépszerűbb itala további piacvesztésre számíthat Németországban. Az ország híres serfőzdéi a növekvő költségek és a sokáig mellőzött bor előretörését panaszolják.

A németek 2001-ben először költöttek többet borra, mint sörre, és a bor előnye tavaly tovább nőtt. Az új kormányrendelet az eldobható üvegekről és dobozokról a sörfogyasztás további csökkenését okozhatja.

A németek még mindig világviszonylatban a harmadikok sörivásban, az egy főre jutó évi 121 literrel, de 1999 óta a sörfogyasztásuk 15 százalékkal csökkent. Németország 1280 sörfőzdéjének bánatára januárban életbe lépett az a rendelkezés, amely az eldobható sörösdobozokra 25 eurócent betétdíjat vetett ki.

Az eladásokat ez 10 százalékkal csökkentette, a sörgyárak szerint. A borospalackokra a rendelkezés nem vonatkozik. „Soha nem hittem volna, hogy egy német sörivót elriaszthat 25 cent, de mégis így történt” – panaszkodott Ude Franke, a Holsten Brauerei, Németország legnagyobb sörgyárának igazgatója.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.