Belföld

Hülyéskedés a parlamentben

admin

2003. 04. 07. 16:51

A fideszes Tóth Imre, Sarkad polgármestere egy európai uniós fórumon történtek kapcsán azt a kérdezte parlamenti interpellációjában a miniszterelnöktől: lehet-e vidékfejlesztési miniszter az, aki nagy nyilvánosság előtt lehülyézi a mezőgazdaság aktuális problémáit felvető polgármestert.

A képviselő az esetet ismertetve elmondta: Németh Imre egy sarkadi rendezvényen hozzászólásában a mezőgazdasági problémákat felvető helyi polgármestert nem hallgatta végig, hanem közbevágott: “polgármester úr, ön hülyeségeket beszél, fejezze be, ön agitációt folytat”. Tóth Imre jelezte: erre az “ingerült, fennhéjázó” közbeszólásra a városban nem kívánatos személynek nevezte a minisztert, aki erre “mintegy kiebrudalta” őt a fórumról.

A miniszterelnök helyett válaszoló Németh Imre elmondta: a fórum kiváló hangulatú, konstruktív rendezvény volt, egészen addig, amíg Tóth Imre polgármester utolsó hozzászólóként szót nem kért. Hozzáfűzte: a polgármester tíz percen keresztül ellenkampányt folytatott, nem odaillő módon a Medgyessy-kormány ígéreteit kérte számon, és valótlanságokat állított. A szaktárca vezetője jelezte: erre reagálva valóban azt mondta, hogy a polgármester “hülyeségeket beszél”. Megjegyezte: helyesebb lett volna más kifejezést használni, s sajnálja a történteket, hiszen nem jellemző rá ez a stílus. Úgy vélekedett: a polgármesternek – aki “ön nem kívánatos személy Sarkadon, ezért takarodjon Sarkadról” felszólítással utasította őt ki – talán az nem tetszett, hogy volt valaki, aki normális hangon szót tudott érteni a sarkadiakkal. Németh Imre rámutatott arra: akit érdekel, hogyan történt az eset, megnézheti a fórumot rögzítő videofelvételt.

Tóth Imre visszautasította, hogy a “takarodjon a városból” kifejezést használta volna. Amennyiben ilyet mondtam, felajánlom önöknek itt és most a mandátumom, és amennyiben füllent az önök minisztere, ezt neki kell megtennie – mondta a kormánypárti képviselőkhöz fordulva Tóth Imre, aki a választ nem fogadta el.

A hangos tetszésnyilvánítással, közbekiabálásokkal kísért interpellációra adott választ az Országgyűlés többsége elfogadta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Brüsszel, 2017. április 26.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és az Európai Néppárt (EPP) parlamenti csoportjának elnöke, Manfred Weber találkozója az Európai Parlament brüsszeli épületében 2017. április 26-án. 
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.