Belföld

Az EasyJet is foglalkozik budapesti járat indításának gondolatával

Folynak a tárgyalások a kelet-európai repülőtéri hatóságokkal EasyJet-járatok indításáról, de a budapesti járat beindítása a cég rövid távú tervei között még nem szerepel - mondta Londonban az MTI-nek a legnagyobb európai "fapados" légitársaság szóvivője.

Hétfőn bejelentették, hogy a Magyarországról elsőként
járatot indító “diszkont”, olcsó jegyeket kínáló légitársaság, a Germanwings hétfőn este hat órától kínálja a május 22-étől induló kölni járatára jegyeit az interneten. A Budapest Airport további 4-5 olcsó, “diszkont” légitársasággal tárgyal budapesti járatindításról. Az agresszív piaci terjeszkedéséről ismert brit EasyJet légitársaságnál az MTI-nek azonban azt mondták: egyelőre nem szabnak meg határidőket a budapesti járat indításához; a cég jelenleg “a piacfigyelés és a kapcsolatépítés szakaszában jár” a térségben, amelynek számos repülőterével tárgyal.

A szóvivő elmondta ugyanakkor, hogy az EasyJet évente 25 százalékkal tervezi növelni európai forgalmát, és ehhez 2007-ig 67 repülőgépről 168-ra bővíti flottáját. Az EasyJet a kelet-európai repülőterek közül jelenleg Prágába közlekedtet járatokat a Londontól északra lévő Stansted repülőtérről. Az egy útra szóló felnőtt menetjegyeket áprilisra – naptól és napszaktól függően – 51,50 és 71,50 font (19-26 ezer forint) között kínálta a cég a prágai járatra, adók és illetékek nélkül.

Az EasyJet részvénye hétfő este 12,25 pennys, 5,40 százalékos drágulással 238,75 penny volt a Londoni Értéktőzsdén; a papír jelentősen túlteljesítette a tőzsde egészét, amelynek irányadó FTSE-100-as indexe ugyanakkor 2,80 százalékos pluszban járt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik