Belföld

2150 százalékos növekedés a Vateránál

A Vatera, Közép-Európa egyik vezető online aukciós piacterének forgalma gyorsan növekedett 2003 első negyedévében is. Az átlagos havi forgalom volumene 24,5 millió forintra nőtt, ami 2150 százalékos növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakában mért adatokhoz képest.

Mindez illeszkedik a 2002-ben indult gyors felívelés trendjébe, amely jegyében tavaly 750 százalékkal nőtt a forgalom. Az amerikai dollárban (USD) számolt növekedés még gyorsabb volt (a forint felértékelődése miatt): 960 százalék 2002 egészére, illetve 2260 százalék 2003 első negyedévére vonatkozóan.

A Vatera internetes piactere internetes értékesítési csatornát biztosít mindazok számára, akik a neten keresztül akarnak kereskedni. A felhasználók között egyaránt megtalálhatóak magánszemélyek, kis- és középméretű vállalkozások, nagykereskedők és termelő vállalatok.

Valner Szabolcs, a Vatera közép-európai igazgatója szerint a növekedés motorját a felhasználók érdeklődési csoportjainak megfelelő termékkörök bővülése jelenti.

A Vatera.com a legnagyobb online aukciós piactér Csehországban és Magyarországon. “Ez a piac régiónkban azonban még csak gyerekcipőben van és fő feladatunk, hogy a teljes piac méretét növeljük” – jelentette ki Valner. “Ebben az évben is komoly további növekedésre számítunk és arra, hogy az online aukció 2004-re régiónkban is elismert értékesítési csatornává válik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik