Belföld

Kivégezték Szaddám árulóit

Már napokkal ezelőtt megtalálták Huszein környezetében az iraki hatóságok a CIA informátorait - jelentette jelenleg is szolgáló és nyugdíjazott hírszerzőkre hivatkozva az UPI.

A három besúgótól származó információ alapján választották meg a háború első légicsapásának a célpontját, Szaddám Huszein egyik parancsnoki központját.

A titkos akció hetekkel a háború előtt kezdődött – írja a hírügynökség. A harcok eredetileg március 21-én éjszaka kezdődtek volna, de a három ügynök jelentése alapján végül már csütörtök hajnalban rakétatámadást indítottak, közvetlenül Huszein ellen.

A három férfit 2000 júniusa, az első CIA-alakulat Bagdadba érkezése után szervezték be. Az iraki kémelhárítás kettejüket lelőtte, egyikük nyelvét pedig kivágta. A férfi elvérzett – írja a UPI.

Huszein bemérésében mintegy háromszáz CIA-ügynök és Delta Force kommandós vett részt. A légitámadásban a diktátor megsérült, a légnyomástól az orra és a füle is vérzett és órákra elvesztette az egyensúlyérzékét és tájékozódási készségét – nyilatkozta az UPI-nak egy vezető kormányzati tisztviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik