Belföld

Szaddám újra a tévében és az utcán

Szaddám Huszein péntek este ismét megjelent az iraki televízió képernyőjén. Az adás szerint a rezsim első embere nem csupán beszédet intézett népéhez, de a nyilvánosság előtt is megjelent.

Az elnök az iraki televízió adásában azt mondta, hogy a nyugati szövetségesek kudarcot vallottak abbéli igyekezetükben, hogy megtörjék az iraki ellenállást.

Szaddám Huszein üzenetében azt hangoztatta, hogy el vannak szánva, hogy isten segítségével legyőzzék és megsemmisítsék a szövetségesek csapatait a főváros falainál. Beszédében testvérének nevezte az irakiakat és felhívta őket, hogy harcoljanak, mérjenek csapásokat a támadókra és tegyék a muzulmánok földjét pusztító tűzvésszé a betolakodók számára.

A mostani adás különlegessége az volt, hogy az elnök nem csupán egy stúdióban beszélt, de Bagdad utcáin is megjelent, ahol hatalmas tömeg ünnepelte. Az elnök körül felgyülemlett tömeg azt skandálta, hogy életét és lelkét áldozza az iraki nép vezéréért – közölte a dpa hírügynökség.

A hírügynökségi jelentés szerint nem lehet megállapítani, hogy a felvétel mikor készült, és hogy valójában Szaddám Huszein volt-e látható a képernyőn, vagy valamelyik dublőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik