Belföld

Megszakadt bértárgyalás a BorsodChemnél

Megszakadt a bértárgyalás BorsodChem Rt. vezetése és a szakszervezetek között, emiatt jövő hét hétfőre munkásgyűlést hívott össze a társaságnál működő Kazincbarcikai Vegyész Szakszervezet és a Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezete.

Salagvárdi Gábor, a Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezetének elnöke elmondta, a munkáltató egyoldalú döntése alapján megszakadt tárgyalások folytatását írásban kérték, és ennek megpróbálnak érvényt is szerezni. A további lépésekről a munkásgyűlésen a többség határoz.

A vita a munkáltatóval a cégnél bevezetett úgynevezett kulcsember program, illetve a 13. havi bér emelése miatt robbant ki. Salagvárdi Gábor közölte: a 6,9 százalékos alapbér-fejlesztést el tudták volna fogadni, ha a 13. havi bért kiegészíti a társaság plusz két heti fizetéssel.

A BorsodChem a 13. havi fizetést két részletben, júliusban és decemberben utalja a dolgozóknak. A szakszervezet azt szerette volna elérni, hogy mindkét részlet a jelenlegi két heti helyett három heti fizetés legyen.

Az érdekképviselet szerint 150 millió forint plusz költséggel járó változást a munkáltató irreális igénynek minősítette

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik