Belföld

Alacsony forgalom mellett enyhe erősödést várnak a pesti börzén

A hét utolsó napján 12,31 pontos csökkenéssel nyitott a BÉT. Alacsony forgalom mellett a nyitásban kis emelkedést várnak a tőkepiaci szakértők pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, ugyanakkor a nap végére ez akár mínuszba is fordulhat a hét végi pozíció zárások miatt.

Hargitai Norbert, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője az európai tőzsdék pozitív hangulata miatt gyenge erősödést vár a magyar börzén a pénteki nyitásban. Hozzátette: azt nehéz megjósolni, hogy napközben merre mozognak az árak, mivel a hét vége közeledte óvatosságra inti a befektetőket.

Antal Dénes, az MKB Értékpapír Rt. üzletkötője a nyitásban csak kis emelkedésre lát esélyt, a nap végére stagnálást vagy mínusz 50 pont körüli indexváltozást valószínűsít. Ezt azzal indokolta, hogy a hét vége közeledtével sokan zárhatják le heti pozícióikat.

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 2,1 pontos veszteséggel nyitott pénteken, és rövidesen 5,5 pont volt a vesztesége. Csütörtökön 17,7 pontos, azaz 0,47 százalékos nyereséggel 3771,1 ponton végzett a fő mutató, így 4,30 százalékkal maradt el az év végitől.

A frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 3,35 pontos nyereséggel indult pénteken, és néhány perc múlva 8,28 pont volt a nyeresége.

A tokiói értéktőzsde fő mutatója pénteken emelkedett az iraki amerikai előnyomulás híreire és a jen olcsóbbodására.A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója pénteken 56,37 pontos, azaz 0,70 százalékos nyereséggel 8074,12 ponton zárt. Csütörtökön 52,10 pontot, azaz 0,65 százalékot vesztett, A Nikkei225 a múlt héten 1 százalékkal emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik