Belföld

Közös irányítás alatt a Csemege-Match és a Profi

2003. március 26-án közös igazgatósági tagokat választott meg a Csemege-Match Kereskedelmi Rt. és a Profi Magyarország Rt. A két cég vezetői szerint a közös igazgatósági tagok megválasztása a két vállalatra vonatkozó tervek bevezetésének első lépése.

A belga Delhaize csoport érdekeltségébe tartozó Csemege-Match Kereskedelmi Rt. jelenleg a Match, Smatch, és Alfa üzletláncokat, a Profi Magyarország Rt. pedig a Profi üzletláncot foglalja magában. Jelenleg országszerte 20 Match szupermarket, 112 Smatch szupermarket, 12 Alfa és 68 Profi bolt található.

2003. január 21-én a Profi Magyarország Rt. kiskereskedelmi lánc közgyűlése határozott a vállalat igazgatóságának változtatásáról. Ennek értelmében a Profi Magyarország Rt. igazgatóságának tagjai Vincent Roussel, Pierre Destrais és László Péter. Vincent Roussel 1999 és 2002 között a Provera vezetője volt (a Cora, a Csemege-Match és a Profi közös beszerzési központja), 2002 októbere óta pedig a Csemege-Match elnök-vezérigazgatója. Pierre Destrais 1998 január óta a Profi Magyarország vezérigazgatói posztját tölti be, László Péter 2002 augusztusa óta a Csemege-Match pénzügyi igazgatója.

2003. március 26-án a Csemege-Match közgyűlésének döntése alapján a vállalat igazgatósága a Profihoz hasonlóan a következő tagokból áll: Vincent Roussel, Pierre Destrais és László Péter. Az új, közös tagok megválasztásának célja, az együttműködés erősítésén túl, közös felügyelet alá vonni a cégekhez tartozó logisztikai és informatikai osztályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik