Belföld

Kedvezőbb pénzügyi szolgáltatások 2004-től

A pénzügyi szolgáltatások, így a bank befektetési és biztosítási piac termékei területén vélhetően szélesebb lesz a kínálat és így kedvezőbbek lesznek a kondíciók a magyarországi ügyfelek számára az európai uniós csatlakozás után.

Erről Ugodiné Klemencsics Márta, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője szólt újságírók előtt az Európai Unió szolgáltatásait elemző tájékoztatón csütörtökön, a Külügyminisztériumban.

A főosztályvezető elmondta: a betétbiztosítás területén Magyarországon is a belépést követően, azaz 2004. május elsejétől a biztosított betétek összege 6 millió forintra emelkedik, amelyből egymillió forintig száz százalékot, az egymillió forint fölötti összegből pedig 90 százalékot áll az Országos Betétbiztosítási Alap.

A befektetések esetében már más a helyzet, az Európai Unióban a minimálisan védett befektetések összege 20 ezer euró. Magyarország átmeneti időszakot alkalmaz ennek elérésére, így 2004 végéig a védett befektetések nagysága egymillió forintot, 2005 végéig kétmillió forintot, 2007 után pedig 6 millió forintot ér el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik