Belföld

Ügynökökkel Szaddám után

Az Irak ellenes szövetséges erők különleges ügynökei vadásznak Bagdadban Szaddám Huszein iraki elnökre és közvetlen környezetére - jelentette az Aksam című török napilap csütörtöki számában.

A lap értesülései szerint az ügynökök – egyebek között az amerikai Delta Force és a brit SAS kommandó tagjai – beépített embereik segítségével már beszivárogtak az iraki fővárosba. Feladatuk az, hogy elfogják vagy likvidálják a bagdadi rendszer vezetőit, valamint az iraki titkosszolgálat és a Köztársasági Gárda parancsnokait – idézte a török újságot az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

Az AFP francia hírügynökség francia szakértőket idézve utalt arra, hogy az ügynököket felszerelték a GPS globális helyzetmeghatározó és navigációs műholdas rendszerrel, s így – elvben – időben rá tudják vezetni a támadó pilótákat a célpontokra, sőt a Pentagonnal vagy a szövetségesek főhadiszállásával is kapcsolatba tudnak lépni.

Az elit katonák csak akkor indíthatják meg a likvidálási akciót, amikor már az amerikai csapatok két-három órás közelségbe kerülnek hozzájuk, mert ennyi a túlélésükhöz elegendő idő maximuma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik