Belföld

A szakszervezetek munkavállalói fejezettel bővítenék az Európa Tervet

Az európai uniós csatlakozás, a szociális Európa kérdésköre és az iraki konfliktus állt az MSZP-frakció és a szakszervezeti konföderációk vezetőinek hétfői budapesti konzultáció középpontjában.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Lendvai Ildikó frakcióvezető beszámolt arról, hogy a szakszervezetek javasolták az Európa-terv új, konkrét munkavállalói fejezettel történő kibővítését. A politikus hozzátette: a frakció támogatja és képviselni fogja ezt az álláspontot.

Lendvai Ildikó szavai szerint a konzultáción megállapodtak arról, hogy a további egyeztetések már a törvény-előkészítés szakaszában kiterjednek az oktatást, a szakképzést, az egészségügyi és a közigazgatási reformot, valamint a társadalombiztosítást érintő változásokra.

A megbeszélésen részt vevő szakszervezeti vezetők hangsúlyozták: a bérfelzárkóztatással nem kell 2004-ig, vagyis az európai uniós csatlakozás időpontjáig várni. Elhangzott, hogy az iraki konfliktussal összefüggésben nem szabad megosztottnak lenniük a magyar politikai erőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik