Belföld

Alaptőke-emelésről döntött a Globus

Alaptőke-emeléséről döntött a Globus Konzervipari Rt. március 24-iki budapesti rendkívüli közgyűlése - tájékoztatta a közgyűlést követően Jéhn József, az társaság alelnöke a Távirati Irodát.

A részvénytársaság alelnöke közölte: a napirend szerint az alaptőke-emelés új részvények zártkörű forgalomba hozatalával történt meg, amelynek összege 260 millió forint. Ennek megfelelően 1 millió 40 ezer darab, egyenként 250 forint névértékű dematerializált részvény kibocsátására került sor. Ezek a részvények a már kibocsátott törzsrészvényekkel azonos sorozatúak lesznek, tagsági jogokat testesítenek meg.

Az új részvények kibocsátási értékét egyenként 1125 forinton állapították meg.

Jéhn József tájékoztatott arról is: a kibocsátott összes új részvény ellenében a MAVA Investment Management Kft. nem pénzbeli hozzájárulásként köteles a társaság rendelkezésére bocsátani és tulajdonába adni a Békéscsabai Hűtőipari Rt. 99,967 darab, egyenként 10 ezer forintos, összesen 999 millió 967 ezer forint névértékű, névre szóló törzsrészvényét, összesen 1 milliárd 170 millió forint apportértékben.

Az idén februárban jelentették be , hogy a Globus Konzervipari Rt. aláírta a szerződést a MAVA Investment Management Kft.-vel a Békéscsabai Hűtőipari Rt. 100 százalékos tulajdonának megszerzéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik