Belföld

Huszein feltűnt az iraki televízióban

Az iraki televízió tudósítása szerint Szaddám Huszein iraki elnök vasárnap ismét vezető politikai és katonai vezetőkkel tárgyalt.

Az állami televíziós csatorna képeket is közölt a találkozóról. A hivatalos közlések szerint az iraki elnök minden nap találkozik minisztereivel és katonai vezetőivel.

A The Sunday Telegraph hírei szerint ugyanakkor Szaddám Huszein a támadásban elszenvedett sérülései miatt vérátömlesztésre szorult, állapota nem életveszélyes.

A vezető konzervatív vasárnapi brit lap úgy tudja, hogy Huszein idősebbik fia, Udaj szintén súlyosan megsérült, esetleg meg is halt, amikor az amerikai légierő hírszerzési értesülések alapján csütörtök hajnalban hirtelen támadást intézett az iraki felső vezetés feltételezett tartózkodási helye ellen.

Geoff Hoon brit védelmi miniszter még szombaton a Sky News brit hírtévének azt mondta, hogy nem tudja megerősíteni az iraki elnök sorsáról keringő értesüléseket. Nem sokkal korábban Tommy Franks tábornok, az Irakban harcoló szövetséges haderő amerikai főparancsnoka is azt mondta katari sajtótájékoztatóján, hogy nem tudja, mi lett Huszeinnel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik