Belföld

Hivatalos bejelentés: amerikai rakéta végzett a brit géppel

A katari parancsnokság szóvivője szerint egy amerikai Patriot-rakéta lőtte le a küldetésből visszatérő brit vadászgépet.

A katari brit központi parancsnokság szóvivője vasárnap délelőtt hivatalosan közölte, hogy valószínűleg szövetséges tűz áldozata lett egy hajnalban eltűnt brit vadászgép: az iraki küldetésből visszatérő gépet egy amerikai Patriot rakéta- és légvédelmi rakétaüteg lőtte le. A britek a szövetséges hadműveletek minden eddigi napján légi veszteségeket szenvedtek, és egyetlen alkalommal sem ellenséges tűz miatt. A korábbi napokban három lezuhant helikopteren összesen 14 tengerészgyalogos, illetve légi felderítő vesztette életét.

Irak állítása szerint az inváziós amerikai-brit erők öt repülőgépét és két helikopterét lőtték le, míg egy amerikai szóvivő ezt cáfolva közölte: nincs tudomásuk eltűnt repülőgépekről vagy pilótákról. Az iraki védelmi tárca szóvivője, Hazem Abdul-Kader elmondta, hogy négy támadó gépet Bagdad felett lőtte le az iraki légvédelem, míg az ötödiket Bászra körzetében találták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik