Belföld

Béketüntetések szerte a világban

Újabb, nagy tömegeket megmozgató tüntetések voltak a világ sok országában az iraki háború ellen. Néhány helyen utcára vonultak a katonai akció támogatói is.

Az egyik legnagyobb békepárti megmozdulás a pakisztáni Lahorban volt, ott legalább 200 ezren tüntettek. A jordániai Maanban, a helyi egyetem 4000 hallgatója tiltakozott a háború ellen. Az egyik dél-libanoni menekülttáborban 7000 palesztin vonult fel, amerikai és brit zászlókat égettek el, és Szaddám Huszeint biztatták.

Több ezren tüntettek a békéért a szicíliai Sigonellában. Pisában a nemzetközi békemozgalom szivárvány színű, 70 négyzetméteres zászlaját tűzték ki a Ferde Toronyra. Madridban 60-an megsebesültek, amikor összecsaptak egymással a békéért tüntetők és a rendőrök.

New Yorkban 200-250 ezren sürgették a béke helyreállítását, 70 embert őrizetbe vettek. Chicagóban rendőrségi kordon választotta el egymástól a több száz fős háborúellenes tábort, és a hasonló nagyságú, az elnököt és a katonákat támogató tömeget. San Franciscóban tízezrek tiltakoznak már harmadik napja a városháza előtt.

Az ausztráliai Sydney-ben, Canberrában és Adelaide-ban több tízezren követelték a háború befejezését

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik