Belföld

Robbanások napközben is Bagdadban

Több robbanást lehetett hallani szombaton napközben Bagdadban, ahol az éjszakai bombatámadás során - iraki közlés szerint - hárman vesztették életüket.

Az AFP tudósítója szerint három, a Reuters helyszíni beszámolója szerint hat robbanást lehetett hallani Bagdad térségében. A szombat déli robbanások okát egyelőre nem lehet pontosan tudni, az AFP jelentése szerint az iraki fővárosban nagy magasságban harci repülőgépek repültek át. A robbanásokat megelőzően nem volt semmiféle légiriadó és nem szólaltak meg az iraki légvédelmi fegyverek sem.

Az iraki hatóságok felkérték a nemzetközi sajtó munkatársait, hogy hagyják el a bagdadi sajtóközpontot és térjenek vissza szállodáikba. A háború kezdete óta most először voltak fényes nappal robbanások az iraki fővárosban. Az iraki egészségügyi miniszter szombaton közölte, hogy az éjszakai bombázásoknak három halottja volt, de a szám nőhet is.

Muhammad Szaid asz-Szahhaf iraki tájékoztatási miniszter korábban bejelentette, hogy a bombázásoknak 207 sérültje volt, többségében nők és gyermekek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik