Belföld

Egy atípusos tüdőgyulladásban szenvedő beteg lehet az országban

Magyarországra távozott egy olasz férfi, akit az aradi repülőtéren azért nem engedtek felszállni a veronai gépre, mert az atípusos tüdőgyulladás tüneteit észlelték rajta.

Az aradi repülőtér egészségügyi illetékesei pénteken megtiltották, hogy egy olasz állampolgár repülővel elutazzon Veronába, mivel feltételezték, hogy az illető atípusos tüdőgyulladásban szenved. Az olasz férfi megtagadta, hogy kórházba menjen, ehelyett Magyarországra távozott.

A Mediafax román hírügynökség beszámolója szerint az 52 éves olasz férfi Veronába akart utazni, de az aradi repülőtéren szolgálatot teljesítő orvosok nem engedték a gépre felszállni, mivel az Ázsiából indult betegség összes tünete mutatkozott rajta.

Az orvosok azonnal mentőt hívtak, hogy kórházba szállítsák a férfit, aki azonban ezt megtagadta. Az olasz, aki csütörtökön Nagylaknál lépett be Romániába, közölte, hogy semmiféle ázsiai személlyel nem érintkezett, majd hosszas vita után úgy döntött, hogy visszatér Magyarországra.

A román orvosok elmondták, hogy ebben nem akadályozhatták meg, mivel a Romániában életbe léptetett óvintézkedések nem rendelkeznek arról, hogy mi a teendő, ha egy atípusos tüdőgyulladás tüneteit mutató személy nem hajlandó kórházba menni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik